vineri, 7 decembrie 2007

Victorie!!! Am invins

Pentru a cata oara???

Greu de spus.

Insa nu e lucru mic sa fii prima tara din Uniunea Europeana. Chiar daca concurenta nu prea se straduieste sa ne pericliteze pozitia, noi ramanem, acolo unde ne meritam soarta, in fruntea clasamentului privind coruptia in Uniunea Europeana.

Raportul proaspat prezentat de Transparency International, ne crediteaza, de departe, cu cele mai bune rezultate in domeniul coruptiei. Am merita chiar coronita pentru premiul I.

Totusi, trebuie de remarcat, contextul dificil in care am concurat. Cu toate panzele sus si cu toate tunurile tintite pe marii si micii corupti, Romania reuseste sa fie inca o data penibila. Cu un sistem ticalosit din ce in ce mai puternic, cu un fenomen al coruptiei aproape generalizat (1 din 3 romani recunosc ca au dat spaga) nu mai stim aproape nimic din ceea ce ar trebui sa facem in sensul diminuarii acestui fenomen, care ne catalogheaza ca o tara impasibila si incapabila sa reactioneze la aceasta molima a societatii moderne.

Asa incat, dau neputincios din umeri si astept sa vad ce poate fi facut de la nivelul Parlamentului European. Poate o fi acolo o solutie miraculoasa?! Ei cam au reusit. Si prin Italia si prin Spania. Daca nu ii schimbam noi pe ei, poate ne schimba ei pe noi. Totusi.

3 comentarii:

Marius Visan spunea...

Salutari de la Suceava :). Hehe spune tot acum, ai ajuns acolo stiu ca trebuie sa te obisnuiesti si tu, dar poze, informatii inside :> Stii cum e, dorim sa stim tot. Oricum inc`odata felicitari.

vali spunea...

multă şansă şi inspiraţie, în noua misiune

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@ marius visan
incerc sa va tin la curent, timpul e cea mai scumpa resursa si cel mai de temut dusman

@ vali
mersi mult, sper sa fie