vineri, 7 decembrie 2007

Verde innourat

In primul rand, va cer scuze pentru ca nu am mai scris de trei zile. Pregatirile pentru noul mandat de parlamentar european m-au lasat fara prea mult timp la dispozitie. Dar revin in blogosfera si sper sa fiu si de acum incolo un purtator de vorbe, cat de cat interesante.

Deci...

Cred ca a venit momentul ca stanga romaneasca si europeana sa isi ceara dreptul si sa solicite noii formatiuni PDL, de sorginte popular liberala, sa nu mai utilizeze simbolul trandafirului in sigla noului partid, creat la insistentele presedintelui Traian Basescu si nasit de Emil Boc si Theodor Stolojan.

Aceasta constructie prezidentiala, de inspiratie putinista, poate sa foloseasca orice imagine doreste, pentru sigla electorala, de la un cal cu manere, la un ciulin din baragan (si asa presedintele este fan Ciuleandra). Dar in nici un caz nu are voie sa mai foloseasca trandafirul. Pentru simplul fapt ca trandafirul este imagienea socialismului universal si european, dar si romanesc. Pentru ca nu conteaza numarul (trei sau unu) ci pentru ca importanta este simbolistica si culoarea rosie traditionala, clasica daca vreti.

Prin urmare, in momentul in care noul partid va fi introdus la Tribunalul Bucuresti pentru inregistrare, vom depune o contestatie si vom solicita interzicerea dreptului de utilizare a unui simbol dintr-o alta clasa politica, dintr-o doctrina pe care mare parte din PDL, cei ce au fost Partidul Democrat, au renegat-o, inca de acum doi ani.

Credem ca demersul nostru va fi unul incununat de succes si speram ca PDL sa inteleaga ca nu mai pot pacali electoratul inca o data. Chiar daca actuala constructie prezidentiala se doreste un fel de panaceu universal, cu trecut social democrat, prezent popular si viitor liberal, suntem convinsi de faptul ca acest amalgam politic pe care il doreste Traian Basescu, va putea supravietui acestei nasteri premature, doar in conditiile in care isi asuma clar doctrina si afilierea politica europeana.

In plus, trebuie mentionat caracterul nociv al politicii promovate de PD, viitor PDL, cel care intotdeauna, dupa un scrutin electoral, isi lasa balta electoratul care tocmai il votase, mutandu-se cu catel si purcel in curtea unei alte puteri politice europene, dupa cum dictau interesele de grup.

Au facut-o dupa alegerile din 2004, cand au lepadat camasa social democrata si au imbracat puloverul popular european, o fac acum, din nou, dupa ce au fost votati populari europeni si ei vor sa devina liberali. Poate ca nu o fi chiar atat de importanta doctrina, totusi, dar nici chiar asa, sa o iei din stanga in dreapta tarlalei politice nu cred ca e o varianta moderna de a face politica.

Si mai cred ca partidele ecologiste ar trebui sa depuna si ele contestatie, pentru ca imnul dorit de noul PDL contine sintagmele "verde-nrourat" si "pomul copt', care par a fi desprinse dintr-o strategie sau platforma care vizeaza mediul inconjurator.

Niciun comentariu: