marți, 4 decembrie 2007

Fratia trandafirului

In calitate de parlamentar european socialist, adresez o rugaminte noii structuri de conducere a Partidului Democrat Liberal, domnilor Boc si Stolojan si desigur nasului politic TB, sa aiba amabilitatea de a nu mai folosi in sigla viitorului partid imaginea trandafirului, element de identitate vizuala specific stangii europene.

In acest fel nu vor mai exista neclaritati doctrinare si electoratul va putea sti cu exactitate ca PDL nu are nici o legatura cu valorile stangii moderne europene: sanse egale, protectia sociala, viata decenta pentru cei multi in nevoie.

Salut cu anticipatie revenirea trandafirului, acest simbol drag social democratiei romanesti, acolo unde ii este locul: in familia social democrata. Dupa trei ani de ambiguitate, partidul prezidential isi poate clarifica statutul pe care si l-a dorit inca din ziua in care au virat la comanda presedintelui la dreapta catre curentul popular european.

In acest fel romanii vor sti mai precis ce vor sa voteze, un partid de dreapta, PDL, construit pentru interesele de afaceri democrat liberale sau un partid de stanga, PSD, decis sa-i ajute pe cei care s-au sacrificat pentru Romania Europeana.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bineînţeles că pedele nu are nici o legătură cu trandafirii,poate doar cu spinii de pe coada acestora,dar nu cred că vor renunţa prea uşor la acest simbol.Ce contează o minciună în plus la ei?

Ioan Catalin Nechifor spunea...

dar nici nu putem sta pasivi si sa vedem cum partidul prezidential se doreste a fi un nou partid unic in Romania