vineri, 14 decembrie 2007

Casa de piatra

Le urez celor din PD si PLD, care se vor lua maine, 15 decembrie, dupa o iubire ascunsa, ferita de ochii lumii. O iubire neimpartasita in 2004, atunci cand Traian plangea pe umarul lui Stolo si care s-a vazut nevoit sa se arunce in bratele lui Calin. Ce mai la deal la vale, o telenovela cae i-ar lasa cu gura cascata chiar si pe cei mai infocati fani venezuelezi.

Poate ma credeti, sau poate nu, insa mariajul dintre acesti doi tineri insuratei va conduce, printre altele si la o eliberare a pietei politice. Prin simplul fapt ca dispar nu una, nu doua, ci trei formatiuni politice.

In primul rand PD si PLD, prin urmare primele doua variante fizice, urmata de o a treia, varianta virtuala a mult discutatului partid prezidential.

Si apare aceasta noua constructie politica, dupa chipul si asemanarea presedintelui Traian Basescu, creata pentru a-i asigura acestuia accesul la un nou mandat la Cotroceni.

Asadar nu pot decat sa ma bucur de faptul ca se contureaza acest partid, avand un curent popular si liberal, cu simboluri socialiste si cu prieteni influenti in zona radicalilor din UCM. Un partid, ca sa parafrazez pe cei la Tiriac Unicredit, "bun pentru orice". Gratie, gratie, gratie, mister president.

Succes tuturor celor ramasi pe noua scena politica, pentru ca de aici incolo lupta se va incinge puternic, in lipsa unor partide care umpleau o anumita zona electorala (PRM si PNGCD), in lipsa unui partid efemer, de-o singura vara (PLD) si prin rebrandingul partial al unuia dintre cele mai vechi partide post decembriste (PD).

Niciun comentariu: