joi, 29 noiembrie 2007

Ziua V

Cu V de la validare va avea loc, maine 30 noiembrie, cand la Biroul Electoral Central vom intra in posesia mandatelor de europarlamentar.

Apoi, in data de 10 decembrie, va trebui sa fim prezenti si sa fim acceptati in Parlamentul European. Apoi vom mai vedea.

Abia astept sa vad care sunt posibilitatile reale de implicare ca si parlamentar european si sa imi dau seama cam ce poate fi facut din aceasta postura.

Cred, totusi, ca sunt foarte multe oportunitati insuficient exploatate si care pot sa deschida calea catre o mai buna intelegere a mecanismului european si desigur, catre o utilizare eficienta si o absorbtie ridicata a fondurilor structurale.

Pentru ca Dumnezeu ne-a dat, dar nu ne baga in sac. Am reusit sa ne integram in Uniunea Europeana, chiar daca multi spun ca nu suntem deloc pregatiti pentru acest parcurs. Insa vreau sa va spun un lucru, indiferent cati ani am mai fi stat pe tusa, tot nu eram mult mai bine pregatiti, iar motivul e unul extrem de simplu: nici un stat european nu e dispus sa ne astepte, fiecare natiune e angajata pe propriul ei drum, in concordanta si interdependenta cu gradul de asocierea a efortului de catre clasa politica, mediul de afaceri, societatea civila si nu in ultimul rand de popor.

In Romania, poporul si-a facut treaba, a strans cureaua, a asteptat 18 ani si a investit incredere. Ramane de vazut daca cu folos sau nu.

2 comentarii:

Sig spunea...

Bafta multa !!!

Sig

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@sig
multumesc mult si sper sa ne revedem. bafta si tie