sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Ultimele 2 ore si jumatate de campanie (oficiala)

Luptele de gherila stradala au inceput inca de pe la ora 24. In dorinta de a crea o atmosfera favorabila pentru votare, formatiunile politice si-au scos la bataie echipele de campanie, pentru a profita din plin de ultimele ore oficiale.

Cei mai harnici au fost cei din PNTCD, care si-au expus trupa de opincari pe care intentioneaza sa o trimita la Bruxelles. Cred ca vor ramane la stadiul de intentie.
Apoi Gigi Becali a inverzit panotajele electorale puse la dispozitie de primar. Si cei din PC au lipit cat au mai avut afise. Fiecare dupa cotatiile din ultimele sondaje.

Si dintr-o data, incepand cu ora 5, au dat buluc restul partidelor. PD, PNL, PLD si sigur PSD.

Dupa ce am tras o distractie faina la un club de karaoke, acolo unde am cantat The winner take it all (ABBA) ne-am pornit cu ustensile si cu afise la treaba.

Asa de porniti eram incat am fost repede opriti de politie. Vezi doamne ca s-a incheiat campania la ora 24. In viziunea lor poate.

M-au sunat 2 tineri colegi, Z si T, ca i-au ridicat politistii si ca vor sa ii aresteze. In cateva minute am ajuns si eu, dupa ce m-am prezentat, (evident ei nu), le-am solicitat temeiul legal. Pe care desigur nu il cunosteau, dar ne-au invitat la sediu sa studiem legea. Cum naiba poti opri si chestiona pe cineva fara sa stii legea, asta chiar nu inteleg. Ei bine, la sediu, dau peste un ofiter de servici, care statea relaxat, urmarea pe calculator un program TV si desigur fuma. Intr-un spatiu public. Nu a avut amabilitatea sa ma intrebe de sanatate, de parca eram la coada la uleiul pe care il primeam pe vremea comunistilor.

Dupa o veritabila lectie de limba romana, mi s-a citit textul legii electorale, dupa indelungi cautari. Si mi s-a explicat ca lipirea afiselor in alte locatii se face cu acordul proprietarului. Pana la urma au inteles ca "acord" nu e tot una cu autoriztie si ca "acord" nu inseamna in mod obligatoriu ceva scris.

Oricum, dupa vreo jumatate de ora am parasit sediul minunat al politiei. Cred ca am pierdut sansa de a fi votat de cei 6, 7 politisti prezenti, dar am salvat doi tineri nevinovati, de furia necunoasterii legii si a arogarii de competente inchipuite.

Halal sistem ticalosit.


PS. Acum tinerii sunt inca pe strada. Au dat dovada de curaj si devotament. Eu stau cu telefonul la ureche si sper sa nu mai sune pana spre dimineata.

Niciun comentariu: