vineri, 23 noiembrie 2007

Multumim maretului conducator

Pentru ca de 35 luni, 1 saptamana si 6 zile in Bucovina n-a mai calcat picior de sef de stat, de print, rege sau alta fata oficiala. Pentru ca de aproape trei ani nu a mai venit aproape nimeni important in tara noastra. Pentru ca de trei ani aproape, politica noastra externa e facuta pe genunchi (nu stiu daca ai unei blonde).

Nu traim aici inchisi intr-o encalva, traim intr-o lume globala in care dinamica se simte atat in plan economic, social cat si cultural. Este o rusine ca o destinatie turistica cu o mostenire culturala precum Bucovina sa nu fie vizitata de nimeni de rang inalt, de presedinte, rege, imparat sau print, pentru ca aceasta putere de dreapta, cu Basescu la timona, nu a facut decat sa distruga imaginea Romaniei in exterior, nu a facut decat sa nu mai vina in tara noastra oaspeti de rang inalt.

In perioada 2000 - 2004, in Bucovina soseau frecvent personalitati ale vietii politice, economice si sociale mondiale. In martie 2001 a venit Kwasniewschi - presedintele Poloniei, in septembrie 2002, a venit Ferenc Madl - presedintele Ungariei. Printul Charles a fost si el prezent in zona noastra in 2003, la fel ca si regele Gustav al Suediei. In noiembrie 2004, presedintele republicii Moldova, Vladimir Voronin a fost si el primit in judetul Suceava.

Dupa 12 decembrie 2004 s-a asternut linistea si praful peste relatiile externe ale Romaniei. Pentru ca, asa cum imi spunea cineva ieri seara, cine naiba vrea sa isi faca de lucru cu Traian Basescu. Ca doar nu toti sunt licurici mari.

2 comentarii:

chinezu spunea...

primiti cu leapsa, domnu?
asa ca de la unul care a recunoscut ca te votează :D
http://chinezu.eu/2007/11/23/stimate-viitor-europarlamentar-roman/

Ioan Catalin Nechifor spunea...

Raspund in urmatorul post.