joi, 15 noiembrie 2007

Avem ATV-uri la APIA

Din ciclul baba si mitraliera, guvernul Romaniei cumpara, prin intermediul ministerului agriculturii, un numar considerabil (peste 200) de ATV-uri, in valoare de circa 11 milioane de Euro.

Ca doar daca se va aplica si clauza de salvgardare pe agricultura, ne vor ramane multi bani. Poate cumparam si Sky Jet-uri, tocmai bune de folosit daca vom avea inundatii. Si se pare ca vor fi, pentru ca suntem in plin proces de schimbari climaterice.

Exista si o explicatie, furnizata de mai marii agriculturii liberale, care sustin ca exista suprafete de teren unde nu se poate intra decat cu ateveul. Vreau sa le spun ca exista suprafete de teren unde nu poti intra nici macar cu ateveul si atunci ce-o sa facem? O sa cumparam niste Kavasaki sau Cagiva sau Suzuki?

O noua mostra a nepasarii unui guvern preocupat doar de propria stabilitate in functie.

Poate era mai simplu si mai ieftin sa cumpere biciclete, sau sa utilizeze masuratorile din satelit, ca, nu-i asa, s-a inventat intre timp GPS-ul si alte instrumente moderne.

Dar care, fireste, nu costau 25000 Euro bucata, iar campania electorala costa, nu-i asa.

3 comentarii:

Imre spunea...

Perfecta dreptate !!!!!!!!!!!
Cand ar trebui sa dea bani la producatorii agricoli se cumpara jeepuri si atv uri.....sa vedeti cand se fac verificarile la plati...niste fosti comunisti la apia in toata tara....

Anonim spunea...

Doamne! Dar scumpe aceste ATV-uri. De ce nu le-a fost de ajuns unul de 4-5.000 EURO???
Cat de caracteristic nou! ATV - uri de lux, pentru oameni nepriceputi (profesional) si pentru o agricultura mizerabila.

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@ imre
Ce sa facem? Asta e Romania pe care ei o inteleg.

@ anonim
Un ATV se vinde (nou) si cu 3000 de Euro, asta in conditiile in care cumperi unul singur. Dar cand iei cateva sute, cu siguranta pretul poate sa scada.