miercuri, 31 octombrie 2007

Saraca tara bogata

Se pare ca da. Si nu putini sunt cei care cred ca nu traim deloc bine, pentru ca si-au dat seama ca actuala guvernare de dreapta nu a facut mai nimic. Doar cearta, dimineata, la pranz si seara. Si din pacate pe stomacul gol. Pentru ca alimentele de baza s-au scumpit deja. Mai putin alimentele pe care le produce taranul roman in gospodaria proprie, prin truda mainilor batatorite de 50 de ani de comunism si 18 ani de tranzitie. Pentru ca pretul unui kilogram de cartofi este exact acela de acum 3, 4 ani. Pentru ca pretul pe care, dupa o truda de un an si ceva, il primeste taranul nostru pentru un vitel chinuit, este cu putin peste valoarea unui televizor color.

De cand a inceput campania electorala sunt zi de zi printre oameni.

Iertare voua ca nu am stiut mai de demult sa fiu printre voi. Iertare voua pentru ca am crezut ca stiu apriori ceea ce aveti nevoie. Iertare voua pentru ca am crezut ca nazuintele voastre au complexitatea vizionara a contextului european.

Dar nu. Ceea ce doresc oamenii obisnuiti poate fi rezolvat de multe ori cu putina bunavointa si cu credinta ca, intr-o buna zi, poti ajunge si tu in situatia unui pensionar sau taran garbovit de atata tranzitie inutila.

Multumesc voua, celor pe care v-am intalnit la Veresti, falticeni, Suceava, Mitocul Dragomirnei, Milisauti, Arbore, Vama. Pentru ca m-ati primit pentru cateva clipe alaturi de voi si m-ati ascultat si m-ati acceptat. Si mi-am dat seama ca ma acceptati asa cum sunt, un pesedist tanar, care nu va promite ca veti trai senzational de bine. Dar care va spune ca daca il veti vota, va merge in Parlamentul European sa faca treaba si nu sa doarma.

Multumesc voua celor care ati avut rabdare si care mai credeti ca va veni ziua in care in Romania sa se merite sa traiesti. Voi meritati o soarta mai buna. Si sper ca, prin ceea ce fac, sa pot sa aduc macar un zambet si o urma de speranta in casele si inimile voastre. Iertati-ma ca nu voi veni cu zahar si ulei in campania electorala, ar fi un gest viclean, prin care v-as fura increderea si determinarea voastra.

Vin in fata voastra deschis, asa cum sunt, cu bune si cu rele.

3 comentarii:

Anonim spunea...

"Iertati-ma ca nu voi veni cu zahar si ulei in campania electorala, ar fi un gest viclean, prin care v-as fura increderea si determinarea voastra. " Nu ati fost la Constanta. In timp ce dvs. va cereti iertare ca nu ati mituit oamenii cu zahar si ulei, la Constanta, NOUL PSD-ECHIPA MAZARE mizeaza din plin pe saracia cetateanului si ofera, pe banii contribuabililor, zahar, ulei dar si orez si chiar si un pui. Sunteti coleg cu R.S. MAZARE. Chiar puteti fi coleg cu el...?!?!

John spunea...

Din pacate sau din fericire acesta este PSD -ul in clipa de fata. Avem si Nechifor, dar avem si Mazare. Avem parti bune si parti rele. Importante sunt doua aspecte:
1. partidul se reformeaza
2. media este pozitiva.

Ioan Catalin Nechifor spunea...

pentru anonim

Scuze pentru intarziere. Dar asa e in campanie. Din cate stiu, la Constanta primarul Mazare, colegul meu de partid, ajuta oamenii in nevoie, nu doar in campania electorala, ci in general, pe tot parcursul anului.

pentru john

E usor sa punem etichete. Mai greu e sa demonstram ca ceea ce facem e bine, pentru ca, int-adevar, vrem sa facem bine.