miercuri, 10 octombrie 2007

Raspunsuri

Pentru Moromete

Ma bucur sa va vad comentariul si sunt de acord partial cu ceea ce spuneti. Pentru ca intr-adevar participativitatea la procesele civice, deci si cele electorale, nu este o calitate determinanta a poporului roman.

Intrebarea este de ce?

Si raspunsul este cu siguranta in concordanta cu ceea ce se intampla in trecut, inainte de 1989, atunci cand scrutinurile electorale dadeau invariabil o sustinere de 99,99% a maretilor nostri conducatori.

Prin urmare, cultura politica nu are cum sa fie foarte elevata, sa nu uitam ca democratiile consacrate au fost create in sute de ani.

Despre votul uninominal vreau sa va spun, de la bun inceput, ca il sustin cu tarie, cu toate ca pana acum o luna nu m-ar fi avantajat, fiind o persoana mai putin cunoscuta. Dar nici nu pot sa ma imbat cu apa rece si sa cred ca votul uninominal va revolutiona de o maniera profunda respectabila noastra clasa politica. Insa, este cu siguranta, o modalitate de alegere mult mai buna decat actuala procedura a listelor de partid.

Asadar, nu avem altceva de facut, decat sa asteptam decizia parlamentului referitoare la votul uninominal si cea a guvernului cu privire la comasarea, sau nu, a alegerilor locale cu cele parlamentare.

Pana atunci, avem parte de aceeasi politica damboviteana, plina de surprize, surprize.

Niciun comentariu: