joi, 11 octombrie 2007

Rapsodia I si Cotofana hoata

G Enescu si G Rossini sunt prezenti in acest moment in Suceava, intr-un spectacol de gala, ocazionat de inaugurarea Salii Auditorium Joseph Schmidt, a Universitatii Stefan cel Mare din Suceava.

Debutul serii s-a consumat prin interpretarea Rapsodiei I de G Enescu si a uverturii operei Cotofana hoata de G Rossini.

Ciudata asociere vor zice unii mai obisnuiti cu politica. Insa nu prea am vazut picior de politician in aseara asta, in aceasta sala minunata, creatie (si trebuie sa o spun, chiar daca se supara pe mine) a rectorului USV, Adrian Graur.

Ma uit din ultimul rand al Auditoriumului, spre o sala plina de oameni care nu par sa fie afectati de nebunia ultimelor zile politice. Si au mare dreptate, pentru ca viata merge mai departe, cu bune si rele, cu caltabosi sau nu, cu speranta sau deznadejde.

Am ascultat in tihna, Rapsodia I de George Enescu, in interpretarea Filarmonicii de Stat din Botosani. Daca aveti timp si prilej, va rog sa o ascultati sau sa o reascultati. Pentru ca explica trairea profunda a neamului romanesc, cu suisuri si coborasuri, cu momente de liniste si cu angoase. Dar, pana la urma, cu un final ca un cer senin dupa o ploaie zbuciumata.

Asta astept, finalul datator de speranta, intr-o viata mai buna, aici in tara in care m-am nascut.

Felcitari celor care s-au preocupat de aducerea unei noi componente de cultura la Suceava

Un comentariu:

Anonim spunea...

body as manufacturing christian louboutin reposing answer ray ban optical 5 former are the is toms outlet worry for clothing michael kors handbags paper deliver are christian louboutin uk in weeks is supplement time