sâmbătă, 27 octombrie 2007

A inceput campania

Buletin de presa nr 1

Campania pentru alegerile europarlamentare
26 octomnbrie 2006

Candidatul de pe locul 5 al listei PSD, Ioan Catalin Nechifor, a inceput astazi campania electorala in judetul Suceava, judet pe care il reprezinta.

Inaintea de inceperei campaniei propriuzise, Catalin a tinut sa fie prezent in localitatea Paiseni, la familia Grosaru, cea care a pierdut in urma cu 40 de zile pe unicul lor fiu, Ioan, cazut la datorie in Irak. Dumnezeu sa il odihneasca in pace, alaturi de toti cei care s-au sacrificat pentru tara.

La ora 9.30 candidatul PSD a participat la deschiderea unui proiect international, pe care Consiliul Judetean Suceava il desfasoara impreuna cu Regiunea partenera Abruzzo din Italia. Proiectul cu titlul "Femeia intre trecut si viitor" (Donna tra passato e futuro) doreste sa reinvie si sa pastreze vechile meserii si traditii mostenite din mosi stramosi, cum ar fi tesutul si incondeiatul oualelor de pasti, dar si traditiile culinare specifice zoeni bucovinene si sucevene. Candidatul PSD a recunoscut importanta acestui proiect pentru o regiune turistica importanta, asa cum este zona Sucevei si regiunea de Nord Est si a multumit partenerilor italieni pentru faptul ca ne ofera asistenta necesara si experienta capatata in timp, in conditiile in care Italia a pierdut deja mult prea multe obiceiuri si traditii. La eveniment au participat si presedintele CJ Suceava Gavril Mirza, vicepresedintele Regiunii Abruzzo Giovani d'Amico, alaturi de peste 50 de femei si barbati, interesati de pastrarea identitatii culturale romanesti in contextul european

La ora 11 a avut loc inaugurarea sediului primariei din comuna Hantasti, la care au participat peste 600 de persoane, majoritaea localnici si fii si fiice ale satului. Primarul Filaret Galan si presedintele PSD Suceava Gavril Mirza au deschis ceremonia, care a fost urmata de un serviciu religios, oficiat de preoti din comuna. Alaturi de candidatul PSD de pe locul 5, Ioan Catalin Nechifor, s-au aflat deputatii Ioan Stan si Mirela Adomnicai, precum si un numar mare de colegi si colege din organizatia judeteana a PSD Suceava. Comuna Hantasti a fost infiintata in urma cu cativa ani si este beneficiara unui proiect de drum comunal prin programul Sapard, initiat in timpul guvernarii PSD.

In cursul dupaamiezii echipa de campanie, impreuna cu candidatul PSD se va afla in zona Radauti, unde vor participa la discutii cu alegatorii.

Prim vicepresedintele PSD, Ioan Catalin Nechifor, a dat asigurari ca social democratii suceveni vor aduce cel putin 100.000 de voturi "pentru", la referendumul pentru votul uninominal, ceea ce inseamna practic scorul electoral al PSD la alegerile pentru parlament din 2004, scor pe care social democratii suceveni doresc sa il reconfirme si pentru parlamentul european. Referitor la lansarea candidatilor PSD la Bucuresti, din data de 25 octombrie, la care a participat si presedintele Romaniei, Ioan Catalin Nechifor a declarat ca a fost un gest de normalitate si de acceptare fireasca intr-un stat european. Reactia membrilor de partid a fost una toleranta, chiar si atunci cand actualul presedinte l-a atacat dur pe Ion Iliescu. Nechifor considera acest atac ca fiind de inteles, in condititiile in care, la tribuna de la care s-a adresat, Traian Basescu il avea in fata pe Adrian Nastase si in spate pe Mircea Geoana si Ion Iliescu. Actualul presedinte a parut ca un fiu ratacit intr-o emisiune Surprize, surprize, intocandu-se, chiar daca pentru cateva minute, intr-o familie social democrata din care a facut parte, dar pe care, acum o reneaga.

Niciun comentariu: