marți, 23 octombrie 2007

Iarna nu-i ca vara, dar nu pentru toti

Dreptate mare avea domnul presedinte, pe atunci primar general al capitalei - cred, cand spunea vorba de duh si de mare rafinament: "iarna nu-i ca vara".

Valabila doar pentru unii, pentru cei din PD, in special, a caror lansare cu surle, trambite si usoare incalcari ale constitutiei (ar fi trebuit sa scriu cu C mare, dar la cat de incalcata a fost, ce mai conteaza) s-a produs intr-o mohorata zi de toamna - iarna, cu ploaie marunta si rece, cu noroi si cer mohorat.

La numai o zi distanta, astazi marti 23 octombrie, soarele a incalzit atmosfera lansarii candidatilor PSD pentru PE. Lansare care s-a petrecut la Sala Cuza din Parlamentul Romaniei, la care au participat Philip Corderry - secretarul general PES, membri din conducerea partidului si peste 1200 de pesedisti. Evident si o parte dintre candidati.

Si la care am avut placuta surpriza sa raspund unei intrebari adresate de un roman stabilit de 10 ani in Belgia, la Bruxelles. Dan Luca, caruia ii multumesc pentru ca am avut astfel posibilitatea sa sustin un raspuns in public, in fata a peste 1200 de oameni, intr-una din cele mai impunatoare sali din Palatul Parlamentului.

Revenind la cele doua lansari putem spune ca iarna sa fie si ca vara, chiar daca raceala adusa de alianta DA si de Traian Basescu a inghetat mersul european al Romaniei. Si chiar daca, majoritatea romanilor spun cu tristete, dupa o luna de munca: (iar n-a)m bani. Pentru ca traiul bun pe care ni l-au promis cei ce strigau "Sa traiti bine" a fost doar o teapa electorala, in care nici macar cei care au scandat-o nu credeau.

Astept cu nerabdare primavara care sa infloreasca mandria de fi roman.

PS. Nu vreau sa comentez in niciun fel decretul prezidential emis astazi cu privire la organizarea referendumului pentru votul uninominal. Cand? Odata cu alegerile pentru Parlamentul European. Pentru ca asa ceva nu se comenteaza nici macar in Congo.

Niciun comentariu: