joi, 20 septembrie 2007

Talmes balmes in sportul rege

Ce-are fotbalul cu politica? Nimic vor spune unii. Eu cred insa ca are si nu prea are. Hai sa vedem.

Jose Mourinho si Gica Hagi au parasit astazi echipele pe care le antrenau. Primul a fost demis si cel de al doilea a demisionat.

In ambele situatii ma bucur pentru Jose si Gica. Doua nume mari ale sportului rege, intre care exista multe asemanari, dar si diferente.

Ambii au antrenat ultima oara echipe mari, Chelsea si Steaua, ambii au avut de-a face cu patroni excentrici (si ma opresc aici cu apelativele, ma-ntelegi!!!). Abramovici si Becali sunt doua personaje cu foarte, foarte multi bani, bravo lor pentru ca au investit in fotbal, dar de aici si pana la a dicta din punct de vedere fotbalistic strategiile propriilor lor echipe, e drum lung.

Din tribuna, totul pare mult mai usor, jocul cu mingea fiind perceput ca o bagatela, la indemana tuturor celor care chibiteaza de pe margine.

Singura diferenta majora dintre Jose si Hagi, o reprezinta zona in care au performat. Portughezul si-a demonstrat valoarea ca antrenor, in timp ce compatriotul nostru, Maradona din Carpati, a dat clasa ca fotbalist.

Chiar daca esecul ramane tot esec, oricum ai intoarce-o, sper ca cele doua capete incoronate ale fotbalului sa treaca peste aceste episoade, in care de multe ori au fost obligati sa accepte compromisuri mult prea mari pentru statutul lor.

Vor avea timp sa demonstreze ceea ce pot, asa ca un sut de la Chelsea sau de la Steaua va putea fi un pas inainte.

La fel ca in politica, interesele subterane dicteaza politicile cotidiene, diferenta fiind ca in fotbal vinovatii sunt intotdeuna identificati in persoana antrenorlor, iar sacrificarea lor se petrece fara exceptie.

Niciun comentariu: