sâmbătă, 1 septembrie 2007

Supararea lui Victor Ponta

Peste 20 de zile, Victor Ponta va implini 35 de ani. Prin urmare nu va mai face parte din tineretul social democrat.
Discursul lui Victor la deschiderea scolii de pregatire politica a TSD a facut inconjurul televiziunilor si a generat discutii consistente. Ce a vrut sa spuna Ponta? Cui i s-a adresat? In cine a vrut sa loveasca?

Cred ca pozitia lui Victor a fost una fireasca, in nota in care ne-a invatat de-a lungul timpului. In primul rand a atras atentia ca scoala tinerilor sociali democrati nu mai genereaza audienta si atentie din partea presei, asa cum o facea in trecut. Poate fi adevarat, insa nu ante ci post factum. Ar fi de dorit sa asteptam finalul scolii ca sa demonstram acest lucru.

Ce vedem insa pe televiziunile de stiri?! Analistii politici, moderatorii si invitatii lor au discutat pe larg de scoala noastra.

In al doilea rand, fostul presedinte al TSD atragea atentia actualei generatii TSD asupra lipsei de proiect si de actiune politica. Si asupra faptului ca nu conteaza in fata seniorilor din PSD. In oarecare masura e adevarat. Insa nici conditiile nu mai sunt aceleasi ca pe vremea cand Victor detinea functia de sef al corpului de control al guvernului.

Pe ansamblu, cred ca Victor are dreptate, il inteleg si incerc totusi in acelasi timp sa demontez ceea ce acuza. Ca fost presedinte si sigur ca fondator in mare parte al actualului TSD, Victor Ponta este indreptatit sa fie preocupat de soarta organizatiei.

Depinde cat de mult si pana unde are voie, din punct de vedere moral, sa mearga in actiunea de tragere de urechi a celor pe care i-a lasat in urma lui.

Niciun comentariu: