vineri, 21 septembrie 2007

Inflatia PSD-ului

Nici bine nu erau incepute concediile, cand, in urma discutiilor de la Bran, la Biroul Permanent National al PSD, a fost anuntata, pentru prima oara, motiunea de cenzura.

De atunci si pana acum, nu a existat zi fara a se discuta intens pe tema PSD, fostul partid de guvernamant din perioada 2000-2004. De fapt prezenta in mass media romaneasca din ultima vreme rivalizeaza cu cei patru ani ai mandatului Ion Iliescu si Adrian Nastase.

Multitudinea de stiri, comentarii si analize politice asupra actiunilor social democratilor, au pus multe semne de intrebare. Se depune sau nu motiunea? Exista textul final? Este de acord presedintele de onoare? Voteaza parlamentarii PSD? Dar cei PD si PLD? Ce-a discutat primul om cu Mircea Geoana? Si asa mai departe.

Si uite asa din nou, in fiecare zi, de la un capat la altul. Fierberile politice generate de PSD in ultimele luni au condus, in cele din urma, la o inflatie de stiri la adresa noastra. Inflatie care a culminat in ultima saptamana, acum, cand solutia motiunii de cenzura pare cat de cat conturata. Acum cand votul pentru motiune pare sa fie dat de parlamentarii PSD si formal, cel putin declarativ de cei ai PD si PLD.

Inflatia, in general, este un fenomen negativ, prin urmare si inflatia politica poate sa iti dea batai de cap.

Primii care au avut de pierdut din cauza expunerii excesive din punct de vedere mediatic, am fost noi tinerii, initiatori ai proiectului de alegere a unui tanar pentru locul 5 la alegerile pentru Parlamentul European. Actiunea noastra a avut de suferit, fiind pusa in umbra de doua evenimente majore ale seniorilor, biroul permanent si comitetul executiv national.

Avem inca o sansa, duminica asta, sa demonstram ca putem raspunde la provocarile vietii politice romanesti si europene. O sansa, pe care daca stim sa ne-o apropiem, vom castiga un capital de simpatie, atat pentru noi, cat si pentru partid.

Niciun comentariu: